• S podporou nadácie SPP realizujeme ďalší projekt

          •    „O prírode v prírode“    

            Je ďalší vzdelávací projekt, prostredníctvom ktorého odovzdávame vedomosti o lokálnej biodiverzite našim žiakom formou praktických aktivít v areáli našej školy.  Zhotovovali a  nainštalovali sme vtáčie búdky, hmyzí hotel, bylinkový záhon.  Žiaci spoznávajú  osadenstvo vtáčích búdok a hmyzieho hotela a tiež sa starajú o bylinky v záhone.  Veľkú radosť nám i žiakom robia nové pomôcky na exteriérovú výučbu i voľný čas, ktorý radi trávime v areáli našej školy. Všetky tieto aktivity  môžeme realizovať vďaka finančnej podpore z Nadácie SPP.

          • Svetový deň „ Pohybom ku zdraviu“

          • Svetový deň „ Pohybom ku zdraviu“ sme si opäť pripomenuli 10.mája.

            Aj tento rok sa do tejto duchaplnej akcie  zapojila naša špeciálna základná škola. Žiaci druhého stupňa si zmerali svoje sily v troch disciplínach : sed - ľah, skok z miesta a výdrž v zhybe.  Akcia trvala niekoľko týždňov pričom výsledky disciplín sa postupne zverejňovali na verejnú nástenku, kde si žiaci so záujmom porovnávali výsledky dosiahnuté v jednotlivých disciplínach. Okrem dobrého pocitu zo súťaženia si žiaci nielen upevnili svoje zdravie, ale hlavne pochopili význam tohto dňa. Najlepší športovci boli odmenení sladkou odmenou.  Pohyb prospieva nielen telu, ale aj duchu človeka. V jednotlivých disciplínach získali prvé miesta :

            5. ročník: Sandra Kováčová

            6. ročník: Kevin Kováč

            7. ročník: Ľubomír Kováč

            8. ročník: Fabricijo Januf

                            Karol Kováč

            9. ročník: Marián Sivák

          • Vystúpenie na Deň matiek - dočkali sme sa

          • 20.mája 2022 zablahoželali naši žiaci svojim maminkám básničkami, piesňami a tančekmi, ktoré pre ne nacvičili.

            Je máj - lásky čas. S týmto mesiacom sa spája krásny sviatok - Deň matiek.
                Tešili sme sa na tento deň. Nacvičovali sme kultúrny program, pripravili sme darčeky a chystali sme slávnostnú besiedku.
               Nastal deň, kedy nám besiedku pani zástupkyňa slávnostne zahájila a mamičky, babičku privítala. Mali sme veľkú radosť, keď sa naše mamičky, babička na nás usmievali, tlieskali nám a tešili sa z nás.
                Patrí im veľké Ďakujem.
                     Erika Nyiforová, vychovávateľka

          • Podporujeme zdravie a radosť z pohybu

          • Netradičná športová hodina

            Vo štvrtok 19.05. 2022 sa naši žiaci z IVP tried stretli v telocvični na netradičnej športovej hodine. Pripravenými  športovými aktivitami a hudobno-pohybovými hrami, ako  Čarovné zvieratká, Prekonaj sa a pod., sme sa snažili získať ich pre pohyb, vzájomné zápolenie, no najmä to bola príležitosť ako zábavne stráviť čas pohybom.  Zámerom  športových hier pre deti so zdravotným znevýhodnením bolo okrem pohybu aj viesť deti  k vzájomnému rešpektu a  budovaniu väzieb medzi nimi .