• Vianočná besiedka

          • Posledný vyučovací deň v roku 2022 bol veselý a sviatočný...

            V škole vládla príjemná vianočná atmosféra a žiaci sa chystali na besiedku. Pripravili si pre spolužiakov básne, piesne, tančeky.  Vo vyzdobenej jedálni deti privítal moderátor Anjel - naša pani učiteľka Vlaďka Eckerová. Deti s úsmevom a vtipným komentovaním previedla programom, súťažami a vianočnými úlohami. Za vystupovanie a riešenie úloh dostali žiaci odmenu - sladký medovník. Ďakujeme všetkým, čo sa zapojili, za odvahu a recitáciu básní, no najväčší úspech v programe zažili žiaci 3. a 5. ročníka a ŠKD, ich vystúpenie a tance v krásnych kostýmoch priniesli všetkým úsmev na tvári a dobrú náladu.

            Veľmi príjemnú vianočnú besiedku spolu s rodičmi zažili aj žiaci a učiteľky v triede IVP 2.

            Po programe a besiedke si žiaci spoločne pozreli vianočnú rozprávku a v dobrej nálade sa rozišli na prázdniny. Po štvormesačnej práci si zaslúžia poriadny oddych.

          • ČARO VIANOC

          • Súťaž vo vianočnom aranžovaní v OUi Želovce

            Prichádza najkrajší čas v roku, najkrajšie sviatky - Vianoce.

            K tomu patrí stromček, voňavé koláče, rodina a rôzna výzdoba.

            20.12.2022 sa do súťaže v aranžovani v Želovciach zapojili aj naši žiaci 9. ročníka - Andrea Eremiášová, Eva Lorková a Matúš Pecha.

            Vyskúšali si svoje zručnosti pri tvorbe svietnikov, ale aj vianočného škriatka.

             Získali ako škola Cenu poroty za kreativitu. Gratulujeme im 

             

          • Vianočný stolnotenisový turnaj

          • Po dlhšej pandemickej odmlke si žiaci druhého stupňa našej školy zmerali svoje stolnotenisové zručnosti a odhodlanie zvíťaziť.  Trojstupňovým vyraďovacím systémom súťažili chlapci i dievčatá.  Úsilie najlepších hráčov bolo ocenené diplomom i sladkou odmenou.

            Svoju dominanciu v stolnom tenise potvrdili žiaci 6. ročníka. V chlapčenskej kategórii zvíťazil Jozef Ďurač ( 6. ročník), druhý bol Ľubomír Kováč (8.ročník) a na treťom mieste sa umiestnil Alex Pompa ( 7.ročník).  Z dievčat s prehľadom zvíťazila Darinka Pechová ( 6. Ročník) a druhá sa umiestnila Jožka Kováčová (8.ročník).

             

          • Snažíme sa minimalizovať riziko úrazu a dopravnej nehody

          • „Bezpečne na cestách“

            Pod týmto názvom sme pre žiakov I. stupňa našej školy organizovali v dňoch 28.- 30. 11. 2022 besedu o bezpečnom správaní sa na cestách. Pestré aktivity /ako interaktívna prezentácia, pracovný list a hravý kvíz/ preverili a upevnili vedomosti o cestnej premávke a bezpečnom pohybe detí ako účastníkov cestnej premávky. Žiaci s radosťou hravou formou plnili rôzne úlohy a tešili sa aj relaxácii v podobe omaľovánky s dopravnou tematikou.

            Vypracovala: Mgr. J. Šoučíková

          • Aktivity v rámci kampane "Červené stužky"

          • Tradične sa zapájame do aktivít v rámci tejto kampane, učíme žiakov správať sa bezpečne, vnímať  nebezpečenstvá, ktoré sa môžu vyskytnúť v živote, učíme ich empatii a tolerancii k chorým.

             Svetový deň boja proti AIDS

            AIDS je celosvetový problém, ktorý sa dotýka aj Slovenska a každého jedného z nás.
            Červená stužka je medzinárodným symbolom solidarity s ľuďmi nakazenými HIV alebo postihnutými chorobou AIDS. Červená farba ako symbol krvi a života. Na Svetový deň boja proti HIV/AIDS, ktorým sa stal prvý december, si ľudia na celom svete pripínajú červenú stužku, aby tak vyjadrili svoj postoj k HIV/AIDS.

            Zameranie kampane v tomto školskom roku:

            ► na 1.december – Svetový deň boja proti AIDS, pripnutie stužky
            ► na mladého človeka a na jeho vedenie k zdravého životného štýlu

            ► na zvýšenie informovanosti o HIV/AIDS

            ► na podporu prevencie a vzdelávania v oblasti obchodovania s ľuďmi

            ► na propagáciu témy na škole (nástenka, výtvarné práce, abeceda kampane,...)

             

          • Exkurzia žiakov deviateho ročníka

          • Končiacim žiakom našej školy sa predstavilo odborné učilište, ktoré im môže pomôcť v ďalšej ceste životom

            Dňa 24.11.2022 sa konala exkurzia žiakov 9. ročníka v OUI Želovce. Pri tejto príležitosti nás privítala p. riaditeľka OUi Ing. A. Bánovská. Začali sme prehliadkou aranžérskej triedy, kde si všetci mohli pripraviť kytičky a tak si vyskúšať svoje schopnosti v tejto oblasti. Odtiaľ sme sa presunuli do nového skleníka, kde boli žiakom vysvetlené princípy obsluhy nového zariadenia na zavlažovanie, ukážky rastlín, ktoré ešte mali k dispozícii, tak isto domček zelenej školy, či taký menší hospodársky dvor so zvieratkami. Odtiaľ sa presunuli do stolárskej dielne kde si žiaci mohli vyskúšať prístroj na zatĺkanie klincov, či poprezerať výrobky z dreva. Pán majster odborného výcviku murárskej výroby nás previedol areálom, v ktorom nám poukazoval, čo všetko spolu so svojimi žiakmi vytvorili. Poslednou zastávkou bola školská kuchynka, kde si žiaci mohli vyskúšať tvorbu palaciniek. Prešli si budovu telocvične, internátu, spoločenskej miestnosti.

            V rámci tejto návštevy sa žiaci pýtali na výchovno-vzdelávací proces, ako aj na internát, štipendium, krúžky, a na rôzne ďalšie otázky, ktoré ich zaujímali.