• Predvianočný týždeň sa niesol v čarovnom vianočnom duchu...

          • Žiaci IVP tried si spolu s pani učiteľkami upiekli sladké koláčiky. Vyrobili pohľadnice pre rodičov. Vytvorili krásny vianočný stromček s ozdobami.

            A aké by to boli Vianoce bez betlehemu? Nádherný Betlehem vytvorili žiaci IVP3 a prišli im na pomoc aj žiaci 1. a 2. ročníka. A spoločne vyrobili nádherný betlehem.

          • Aranžovanie v Želovciach

          • Každý rok sa zúčastňujeme súťaže v aranžovaní v OUI Želovce.

            Aj tento rok nás 19.12.2023 reprezentovali žiaci: Darina Pechová (7.r.), NatáliaTóthová (7. r.) a Jozef Kováč (6.r.).

            Žiaci tvorili vianočné svietniky a spoločne vytvorili vianočný venček na dvere.

            Jozef Kováč získal cenu Riaditeľa školy.

            Gratulujeme :)

          • Už sa stromček ligoce, prajeme Vám krásne Vianoce...

          • Vianoce sa blížia a aj naša škola sa ponorila do Vianočnej atmosféry. Na vianočnej besiedke, nás privítala pani učiteľka Mgr. Vlaďka Eckerová, ktorá sa premenila na vianočného škriatka Grincha a vôbec nemala rada Vianoce. Vďaka šikovným detičkám našej školy, sa ale podarilo Grincha presvedčiť, že Vianoce sú krásne. 

            Svojimi básňami a piesňami tak urobili žiaci 1. a 2. ročníka, 3. a 4. ročníka, žiaci z IVP3, zmiešané skupiny žiakov z druhého stupňa nám krásne zaspievali, pod vedením pani učiteľky Mgr. Mišky Ridzoňovej a na záver rozprúdili zábavu žiaci z ŠKD.

            Šťastný Grinch všetkých žiakov po vystúpení odmenil sladkou odmenou, omaľovánkou a tombolovým lístkom. V závere besiedky Grinch odmenil aj všetky šikovné pani učiteľky našej školy.

          • Turnaj v stolnom tenise pre červené stužky

          • V rámci aktívnej účasti na súťaži "Červené stužky" sme v našej škole usporiadali vzrušujúci stolnotenisový turnaj pre žiakov 6. - 9. ročníka. Táto športová udalosť mala nielen povzbudiť zdravú súťaživosť, ale aj posilniť spoločenské povedomie o významných témach spojených so zdravím.

            Žiaci boli rozdelení do dvoch družstiev - dievčatá a chlapci. Pod vedením Mgr. Vargovej, boli Ich bojovné srdcia naplnené nielen túžbou po víťazstve, ale aj podporou pre ľudí postihnutých HIV/AIDS.

            Víťazom turnaja sa stali - Jozef Ďurač zo 7. ročníka a Darina Pechová, tiež zo 7. ročníka. Naša škola je miesto, kde sa podporuje nielen vzdelanie, ale aj zdravý športový duch a sociálna zodpovednosť.

          • Živá červená stužka

          • Najnovšou iniciatívou našich žiakov 1. a 2. stupňa bola "Živá červená stužka". Táto farbistá a symbolická stužka bola vytvorená s láskou a starostlivosťou pomocou červených farebných papierov.

            Každí z nich prispel k vytvoreniu tejto živej a pozitívnej symboliky. Táto červená stužka predstavuje nielen našu podporu pre ľudí postihnutých HIV/AIDS, ale aj našu schopnosť ako školskej komunity spojiť sa pre dobrú vec.

            Veríme, že táto iniciatíva nám pripomína dôležitosť solidarity a empatie voči tým, ktorí bojujú s rôznymi výzvami.

            Vytvorenie "Živej červenej stužky" bolo nielen tvorivým procesom, ale aj príležitosťou našich žiakov prejaviť svoju angažovanosť voči spoločenským otázkam

          • Národná linka Viac ako Ni(C)k pomáha deťom v ohrození

          • Na deti striehnu nástrahy a formy násilia, ktorým musia čeliť neustále. Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny ich chce chrániť aj formou Národnej linky na pomoc deťom v ohrození Viac ako Ni(C)k.

            K danej téme prebehla dňa 1.12.2023 beseda s prednáškou, ktorú viedla PhDr. Judita Hlinicová, koordinátorka ochrany detí pred násilím, z Územného obvodu koordinácie Veľký Krtíš. Venovala sa žiakom 7., 8., 9.ročníka, v besede zapájala žiakov do rozhovoru, premietala prezentáciu k téme, predstavila žiakom aplikáciu, ktorú môžu žiaci využívať v núdzovej situácii. Je to bezplatná linka pomoci Viac ako Ni(C)k, ktorá podáva deťom pomocnú ruku 24 hodín denne, 7 dní v týždni.

            Národná linka na pomoc deťom v ohrození Viac ako Ni(C)k funguje v nepretržitej prevádzke od 30. apríla 2021. Odborným grantom linky je Národné koordinačné stredisko pre riešenie problematiky násilia na deťoch (NKS).

            Názov vychádza z hesla, že si pre nás viac ako „nick“, teda viac ako len anonymná prezývka, ale osobnosť, ktorá je dôležitá, jej problémy si konzultanti na linke vypočujú a ochotne jej poradia.

            Na linke Viac ako Ni(C)k poskytujú pomoc bezplatne formou chatu a e-mailom. Všetky údaje,   ako aj obsah komunikácie je prísne dôverný.

            Klienti sa na linku obracajú z rôznych dôvodov. Trápi ich samota, šikanovanie, sociálna izolácia, smútok, depresia, vzťahy s rovesníkmi, s rodičmi, prvé lásky, úzkosť,  sebapoškodzovanie ale aj  myšlienky na samovraždu.

             Môžu sa cítiť zodpovedné za situáciu, do ktorej sa dostali. Nie je to však tak.

            Násilie, aj sexuálne, znamená nerovný vzťah, kedy má jeden jasnú prevahu nad tým druhým. A to napríklad morálnu, sociálnu, vekovú, silovú – teda fyzickú. Ak túto svoju prevahu využije na to, aby niekomu ublížil, je to výlučne jeho zodpovednosť, nie zodpovednosť obete.

            Linka Viac ako Ni(C)k, www.viacakonick.gov.sk, sa snaží deťom pomáhať, aby sa nebáli hovoriť a nahlasovať násilie. Je pripravená im pomôcť v akejkoľvek zložitej situácii. Prispieva tak k spoločnému úsiliu o lepší život všetkých detí.