• Oblievačka v IVP2

          • Oblievačka je tradičný spôsob, ako osláviť Veľkonočné sviatky. Pridáva do sviatočnej atmosféry veľa zábavy a radosti. Voňavka a korbáč sú často súčasťou folklórnych zvykov a tradícií, ktoré sa spájajú so sviatkami vo viacerých kultúrach. Je skvelé vidieť, ako si ľudia zachovávajú tieto zvyky a spolu ich oslavujú. Všetci sme si to v triede IVP2 pred prázdninami užili.

          • Vzácne perly v recitácii

          •  

            27.marca sa naša škola premenila na pódium prejavov a umeleckých výrazov v školskej recitačnej súťaži. Žiaci 1. a 2. stupňa nám predviedli svoje vzácne perly v recitácii.

            Ich odvaha a vášeň, s akou prezentovali svoje recitácie, boli príkladom nielen pre svojich rovesníkov, ale aj pre všetkých zúčastnených.

            V porote, ktorá mala náročnú úlohu vybrať najlepší výkon, sedeli páni riaditeľka Mgr. Ružinská, zástupca riaditeľa školy Mgr. Kamenská a vyučujúca Slovenčiny a Literatúry Mgr. Lendvayová. Ich úloha nebola jednoduchá, keďže každý účastník priniesol svoje jedinečné a cenné vyjadrenie umenia.

            Táto skvelá skúsenosť nás utvrdila v presvedčení, že každý jednotlivec má niečo jedinečné a cenné, čo môže pridať do spoločenstva. Už teraz sa tešíme na ďalšie podujatia.

             

            Vyhodnotenie:

            I.kategória

            1.miesto: Annamária Záslavová 1. r. B variant

            2.miesto: Mariana Kiššová 3. ročník

            3.miesto: Daniel Berky 4. ročník

             

            II-Kategória

            1.miesto: Gabriel Oláh 6. ročník

            2.miesto: Dominik Vozár 7. ročník, Natália Tóthová 7. ročník

            3.miesto Marta Bianka Kšššová 5. ročník, Olívia Gašparová 6. ročník

          • Marec mesiac kníh

          • V triede IVP3 si v rámci mesiaca kníh prečítali knihu O červenej čiapočke, zahrali si divadielko a kreslili rozprávku.

          • Deň zeme a Deň vody

          • Žiaci prvého stupňa a IVP3 triedy si urobili aktivity ku dňu zeme a ku dňu vody. V IVP3 triede si žiaci zasadili žeruchu, vysvetlili si aké podmienky potrebuje rastlinka pre rast, aké má vitamíny a prečo je prospešná pre naše zdravie. Žiaci 1.a2. ročníka a 3.a4.ročníka si vyrobili plagáty, presadili kvietky, pozreli si prezentáciu a vypracovali pracovné listy. Zo všetkých aktivít mali žiaci radosť.

          • „Legálne drogy – poznávame, diskutujeme a učíme sa“

          • Prezentácia o legálnych drogách, ako je alkohol a cigarety, priniesla do tried VI. a IX. ročníka  živú diskusiu. Žiaci sa aktívne zapájali do rozhovoru o tom, čo znamená pojem drogy, kto je predajca drog a aké sú možné sankcie. Počas stretnutia sme si ujasnili, že legálne drogy ako alkohol a cigarety môžu mať vážne následky na naše zdravie a životy. Prediskutovali sme príznaky závislosti a ako ich rozpoznať. Je dôležité byť ostražitý a informovaný, aby sme mohli robiť zdravé a bezpečné rozhodnutia.

            Táto otvorená diskusia a aktívne zapojenie žiakov  pomohlo lepšie porozumieť problematike legálnych drog. Dúfame, že tieto informácie im pomôžu byť zodpovední a chrániť svoje zdravie a blaho.

            V závere som pripomenula:

            "Buďme informovaní, buďme opatrní a rozhodujme sa zodpovedne."

             

            Vypracovala: Ing. Bystrianska, koordinátorka drog.prevencie

          • Zdravé zúbky

          • 20.3.2024 sa pre žiakov I. stupňa a IVP tried uskutočnila beseda na tému Zdravé zúbky. Žiakov privítala Zúbková víla na ktorú sa premenila pani učiteľka Miška Ridzoňová, ktorá spolu s prváčkou Lili a druhákom Dominikom zahrali scénku Na návšteve u zubára.
            Víla skryla v miestnosti poklad, ktorý žiaci odhalili pomocou indícií za splnené úlohy. Museli odpovedať na otázky, triediť zdravé a nezdravé jedlo, nacvičiť si novú pieseň o zúbkoch, súťažiť v družstvách v prenášaní mliečnych zubov, triafať loptičkou do papierových úst chlapca Miška a tým poraziť zubný kaz. Pochutnali si pri
            hádaní zjedeného ovocia a zeleniny. Dozvedeli sa, koľko máme mliečnych a trvalých zubov, ako sa zdravo stravovať, čo sa stane, keď si nebudeme umývať zuby. Žiaci poklad rýchlo našli, od víly dostali zubné kefky, s ktorými si aj hneď zúbky vyčistili. Na záver si vyrobili zábavné úsmevy a všetci sa spokojne s "čistým" úsmevom rozišli do svojich tried.

          • IVP3 v parku

          • Na hodine telesnej výchovy sme sa vybrali  s triedou IP3 do Parku Hôrka. Zažili sme veľa radosti a zábavy.

          • Cesta do minulosti

          • V rámci vlastivedy sa šiestaci vybrali na cestu do minulosti. Zhotovili leporelo o živote našich predkov. Vyrobili si vlastný štít na obranu pred Tatármi.  Zahrali si povesť o Svätoplukových prútoch. Pri plnení vlastivedných úloh si zbierali pečiatky a odmenou im  bola streľba lukom. Stavali mestské hradby, kreslili sídlo Matúša Čáka Trenčianskeho, maľovali gotické okná. Najväčšiu radosť mali pri hre Milionár, kde odpovedali na otázky z opakovania. Mohli využiť pomoc publika či priateľa na telefóne. Výhrou bola sladká odmena, ktorej sa vždy veľmi potešili. 

          • Hravá hudobná výchova

          • Na hodinách hudobnej výchovy sa žiaci druhého stupňa oboznamujú s novými hudobnými nástrojmi-zvončekmi a boomwhackers. Pomocou farebných notových záznamov dokážu sami zahrať pieseň, z čoho majú veľkú radosť. Učia sa hrať na gitare a  vyskúšali si aj hru na akordeóne.

          • " Kto chce zdravý byť, musí zdravo žiť!"

          • Dňa 1.3. 2024  sme sa mali úžasne pri našej zábavnej športovej hodine " Kto chce zdravý byť, musí zdravo žiť!" pre IVP triedy. Bola to skvelá príležitosť pridať nové aktivity do nášho týždenného plánu a vidieť, aké úžasné veci naše deti dokážu! Sme hrdí na každého z nich a tešíme sa na ďalšiu spoločnú zábavu a pohyb. Spoločne dokážeme veľké veci!