• Svetový deň obezity - ako sa zdravo stravovať

          • Zapojili sme sa do výtvarnej súťaže, ktorú vyhlásil Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky

            Niekoľko tried vytvorilo podľa pokynov svoj projekt, týkajúci sa zdravého stravovania a prevencie proti obezite, no nebol to len výtvarný projekt - predchádzali mu aktivity, spojené so zdravým stravovaním, besedy a príprava zdravej desiaty.

          • Rozvoj finančnej gramotnosti - vzdelávanie, ktoré je pre spokojný život v rodine veľmi potrebné

          • Zapojili sme  sa do kampane  Global Money Week 2023

            Jednoduchými aktivitami, ktoré sú pre našich žiakov zaujímavé, pochopiteľné, prispôsobené ich schopnostiam sme sa snažili rozvíjať tie najzákladnejšie vedomosti, týkajúce sa rodinného rozpočtu - poznať a spočítať peniaze, nakúpiť a u tých starších - rozpočítať si príjem na mesiac života. 


            Žiaci na prvom stupni sa snažili sporiť si peniažky do vlastných pokladničiek, ktoré si samostatne spravovali, spočítavali. Peniažky získavali ako body za správanie, učenie, úspechy, a ak došlo k porušeniu pravidiel, museli platiť pokutu. Vlastným úsilím si mohli nazbierať peniažky, ktoré potom využili na nákup skutočných vecí v našom obchodíku, do ktorého učitelia prispeli sponzorsky tovarom /hračky, jednoduché oblečenie, školské pomôcky, hygienické potreby, bižutéria, kabelky.../. prví si nakúpili tí, ktorí boli najúspešnejší v zbieraní a mali najviac peňazí. Týmto sa učili nielen peniažky spoznávať, spočítavať, ale aj to, že ich množstvo závisí od vlastného úsilia.  Na druhom stupni sa žiaci učili o rodinnom rozpočte na základe skutočných údajov o príjme a poplatkoch vo vlastnej rodine. Hra na obchod patrí medzi úspešné aj priebežne na hodinách matematiky a vecného učiva, či vlastivedy.

          • "Knihy sú nemí učitelia"

          • 27.3. a 28.03 žiaci II. stupňa našej školy navštívili Mestskú knižnicu vo V. Krtíši. Pri príležitosti  Mesiaca knihy im knihovníčky pripravili zaujímavý program. Pracovníci nás previedli sektormi poézie, prózy aj čitateľskou zónou. Vysvetlili aké sú podmienky stať sa členom. V závere si zahrali pexeso. Na kartičkách boli pokyny ako sa správať ku knihám. 

            Na záver len: Ak deti neradi čítajú, tak len nenašli tú správnu knihu.

          • Svetom s tabletom

          • Ďalší projekt, ktorý nám umožňuje uľahčiť, zatraktívniť vyučovanie tým, že do vyučovania zapojíme tablety. Možnosť pracovať s rôznymi edukačnými programami, aplikáciami, či využívať internet, robí tablety pomôckou využiteľnou pre všetkých žiakov našej školy.

            Tento projekt realizujeme vďaka finančnej podpore Nadácie SPP.

          • Ďakujeme za podporu

          • Špeciálna základná škola, Za parkom 966, Veľký Krtíš

            získala hnuteľné veci v hodnote 4185 € vďaka finančnej podpore

            Ministerstva financií Slovenskej republiky  a tiež vďaka  realizácii podujatia EYOF Banská Bystrica 2022

            Ďakujeme aj zriaďovateľovi školy RUŠS Banská Bystrica za pomoc a sprostredkovanie daru.

            10.03.2023