• Naše občianske združenie SVETLONOS prosí o pomoc

          •  

            Vážení rodičia a priatelia školy,

            • pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

              Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

              Finančné prostriedky budú použité na:

               

              Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, pripravili sme pre Vás stručný návod, ako na to. Pozrite si ho v priečinku "2%"

              V prípade záujmu si môžete stiahnuť potrebné tlačivo a to aj v priečinku  "O škole - tlačivá" 

               ĎAKUJEME...

              • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
              • skvalitnenie vybavenia školy
            • darovanie_2___dane_2024_TLACIVO(1).pdf

          • Vlastiveda zážitkovo

          • Žiaci šiesteho ročníka v jeden krásny zimný deň našli pomocou indície tajuplný odkaz s povesťou. Po jej prečítaní počítali príklady a lepili ich k výsledkom, čím poskladali puzzle a dozvedeli sa, že povesť bola o hrade Modrý Kameň. Túto obec hľadali na mape a z odpadového materiálu postavili hrad. V príbehu sa dozvedeli, že hradný pán Balaša schoval na hrade poklad, tak sme si aj my vyrábali šperky, ktoré by tým pokladom mohli byť. Na internete hľadali odpovede na otázky týkajúce sa hradu, za správne odpovede dostali indície, ktoré nalepili do básničky o poklade. Vymysleli si melódiu a pieseň rytmizovali pomocou rôznych nástrojov, varešiek, obalov z kinder vajíčok. Na tento text vymysleli rap a bitbox, z čoho mali veľkú radosť. Dozvedeli sa, že Turci v Modrom Kameni vysadili gaštany, a tak sme sa rozhodli upiecť si v našej kuchynke gaštanový koláč. Nebolo to však také jednoduché, lebo pani učiteľka im rozstrihala recept a úlohou žiakov bolo po prečítaní jednotlivých častí nalepiť ich v správnom poradí. Koláčik nám veľmi chutil. Nakoniec lúštili odkaz v hlaholike, z ktorého sa dozvedeli, kto stráži ukrytý poklad. Bola to sova. Po jej nájdení v miestnosti objavili čokoládové dukáty. Takéto vyučovanie ich veľmi zaujalo. Mgr. M. Ridzoňová