• Slávnostný a veselý koniec školského roka

          • Po 10-mesačnej práci si každý zaslúži oddych. A nielen oddych, ale aj odmenu. Ocenenie za prácu pre žiakov je vysvedčenie, diplom, a malá odmena. 

            Na konci roka sme sa zišli najprv na školskom dvore, kde pani riaditeľka zhodnotila prácu žiakov a ocenila tých, ktorí si to zaslúžia. Potom sa žiaci rozišli do tried,  kde od triednych učiteliek dostali vysvedčenie. Všetci sme sa potom s úsmevom rozišli na prázdniny a tešíme sa na oddych.

            Spokojní a oddýchnutí sa vrátime v septembri.

          • Prácu našej žiačky 9.ročníka Mariky Oláhovej prišli oceniť až z Bratislavy.

          • Vo výtvarnej súťaži "Moje ľudské práva" , ktorú organizuje  Slovenské národné stredisko pre ľudské práva

            dostala škola  za účasť v súťaži Ďakovný list. Marika vyhrala vo svojej kategórii 2. miesto v rámci Slovenska. Práca má názov " Nie pre každého sú všetky dvere otvorené." Pri práci ju viedla pani učiteľka Mgr. Katarína Vargová.

             

            Víťazné práce si môžete pozrieť na linku :  https://www.snslp.sk/moje-ludske-prava-2022-vysledky/

          • Didaktické hry v prírode, účelové cvičenie

          • Každý žiak môže naučiť, ako sa správať bezpečne, ak nastane v živote nejaká mimoriadna situácia.

            Didaktické hry v prírode a Účelové cvičenie pre našich žiakov sa konali 27.06.2022. Po skúšobnej evakuácii sa žiaci rozmiestnili na stanovištia, na ktorých plnili úlohy týkajúce sa Riešenie mimoriadnej udalosti – výbušnina v objekte/, zdravotná príprava, pohyb a pobyt v prírode a jej ochrana, dopravná výchova a výchova k bezpečnému správaniu.

          • Dočkali sme sa – mohli sme zorganizovať štvrté kolo Špeciálnych olympijských hier

          • Dňa 15. 06. 2022 sa v areáli ŠZŠ  Veľký Krtíš  po dvojročnej prestávke pandémie COVID-19, uskutočnilo štvrté kolo  Školských olympijských a športových  hier Špeciálnej základnej školy (ďalej len ŠOaŠH ŠZŠ).

            ŠOaŠH ŠZŠ sa konali pod záštitou a podpory  Olympijského klubu v  Lučenci, ktorý do súťaže venoval vecné ceny pre výhercov, ale aj ostatných súťažiacich.

            Športová akcia prebehla podľa harmonogramu projektu. Žiaci si zmerali svoje sily v piatich disciplínach: skok vo vreci,  skok do diaľky z miesta,  streľba s loptou, hod medicinbalom a preťahovanie lanom. 

                  ŠOaŠH za zúčastnili žiaci prvého a druhého stupňa ŠZŠ vo Veľkom Krtíši.

                        Pani riaditeľka ŠZŠ Mgr. Marta Beňová zahájila štvrtý ročník ŠOH a popriala žiakom nielen veľa športových výsledkov ale i veľa nezabudnuteľných zážitkov.

                        Žiaci s veľkým odhodlaním a chuťou nastúpili na stanovištia a každý jeden z nich dúfal, že sa postaví na stupne víťazov, pričom sa v ich očiach odrážal  malý  olympijský sen – zvíťaziť.

            Tento rok sa to podarilo týmto žiakom:

            I. stupeň

            1. miesto multišportovec -   Jozef Kováč – 4 ročník

            2. miesto multišportovec -   Marek Berky – 3 ročník

            3. miesto multišportovec -   Adela Gyorgyová – 2 ročník

            II. stupeň

            1. miesto multišportovec – Karol Kováč – 8. ročník

            2. miesto multišportovec – Ľubomír Kováč – 7. ročník

            3. miesto multišportovec – Darina Pechová – 5. ročník

             

                                                                                                                             Mgr. Katarína Vargová

          • Nultý floorbalový turnaj na ŠZŠ

          • Na novovybudovanom floorbalovom ihrisku, ktoré sa postavilo za finančnej podpory Nadacie KIA Slovakia sa uskutočnil nultý ročník floorbalového turnaja. Všetkým zúčastneným ďakujeme a víťazom gratulujeme.

          • Máme nové floorbalové ihrisko

          • Veľká športová udalosť

            Floorbal je na našej škole populárnou hrou. Veľkú radosť nám preto  robí vybudovanie floorbalového ihriska v areáli našej školy. Túto športovú udalosť sme zrealizovali vďaka finančnej podpore Nadácie KIA Slovakia. Vďaka patrí aj firme ELMOUR Betón, a to nielen za ich sponzorskú materiálnu podporu, ale i za čas strávený pri budovaní ihriska.Floorbal je na našej škole populárnou hrou. Veľkú radosť nám preto  robí vybudovanie floorbalového ihriska v areáli našej školy. Túto športovú udalosť sme zrealizovali vďaka finančnej podpore Nadácie KIA Slovakia. Vďaka patrí aj firme ELMOUR Betón, a to nielen za ich sponzorskú materiálnu podporu, ale i za čas strávený pri budovaní ihriska.

          • Voda je už naša kamarátka

          • V týždni  od 30.05. do 3.6.2022 žiaci z II. stupňa našej školy absolvovali základný plavecký výcvik v Krytej plavárni vo Veľkom Krtíši. Žiaci sa pod vedením pani učiteľky Mgr. Katky Vargovej  a  asistentky Bc. Viery Berkyovej naučili, ako sa bezpečne vo vode pohybovať a správať, voda sa stala ich kamarátom, ktorého rešpektujú a majú radi. Po prekonaní počiatočných obáv a ostychu si pohyb vo vode všetci užívali a mnohí si svoje plavecké schopnosti slušne zdokonalili. Plavecký výcvik sa ukončil tradičnými pretekmi, no ocenenie i odmena patrila všetkým.

          • Les ukrytý v knihe

          • Aj tohto roku sa celým mesiacom apríl niesla téma LES. Prednášku plnú zaujímavostí nám odprezentovala  Ing. Bystrianska pre žiakov II. stupňa, ale  z dôvodu opatrení až v mesiaci máj.

            Pomocou kníh a príbehov o lese,  chcela deťom poukázať na význam lesa a lesníctva pre spoločnosť, na ochranu životného prostredia, na formovanie kladných postojov k prírode a súčasne na potrebu samotného čítania. Zamerali sme sa na čitateľskú a prírodovednú gramotnosť žiakov. Spoznali sme nové zvuky a zvieratká.