• Nové pomôcky v psychomotorickej miestnosti

          • Do našej psychomotorickej miestnosti pribudli nové pomôcky na rozvoj motoriky a sociálnych schopností. Balančný jež, prekážková dráha, dúhový padák sú určené na rehabilitáciu, trénovanie rovnováhy a koordinácie pohybov. Ich využitie prostredníctvom hry a pohybových aktivít, sa žiaci lepšie učia vnímať a reprodukovať signály z okolia.

          • Dental alarm – zdravé zúbky, zdravý chrup

          • Týždeň od 21.2. – do 25.2.2022 sa pre žiakov I. stupňa našej školy niesol v duchu starostlivosti  o chrup. Žiakov sme motivovali pozretím rozprávky  „O zubokazovi“ , naučili sme ich správne si vybrať vhodnú kefku a pastu a ako si správne čistiť zuby, aby sa im zuby nepokazili. Získané  vedomosti deti prakticky aplikovali čistením zubov na makete chrupu  a aktivitu sme ukončili vymaľovaním omaľovánky.

            Mgr. Šoučíková

          • Na lyžiach - prvýkrát, smelo a veselo

          • Naši žiaci sú na lyžiarskom výcviku v Kokave nad Rimavicou. Spolu s pani učiteľkami Mgr. Katarínou Vargovou a  Ing. Ivetou Bystrianskou sa  prvýkrát stretli so snehom a postavili sa na lyže. Nikto sa však nebojí a každý je odhodlaný naučiť sa čo najviac. Hneď prvý deň sa po ubytovaní obuli do lyžiarok a učili sa základy lyžovania. Všetci sme im držali palce, nech sa im na lyžiarskom výcviku páči, nech sa majú dobre a prežijú pekný týždeň. 

            Žiakom sa na svahu veľmi darilo, pani učiteľky ich chválili. Už na tretí deň sa žiaci mohli postaviť do vleku. Za tri dni urobili veľké pokroky a učiteľky boli na nich právom hrdé. Všetci desiati sa naučili základy lyžovania a obľúbili si sneh, ktorý sa v našom meste častokrát v zime ani neobjaví. 

            Týždeň na snehu sa skončil šťastne, žiakom zostali nové skúsenosti, zážitky a zručnosti, naučili sa lyžovať. Na záver vedúca lyžiarskeho výcviku vyhodnotila aj najlepších lyžiarov. 

          • Karneval v ŠKD

          • Aj počas pandémie sa dajú naše školské dni spríjemniť a zažiť niečo pekné a veselé. Karneval vždy patril medzi obľúbené udalosti v škole. Aj počas pandémie sa dajú naše školské dni spríjemniť a zažiť niečo pekné a veselé. Karneval vždy patril medzi obľúbené udalosti v škole. Aj počas pandémie sa dajú naše školské dni spríjemniť a zažiť niečo pekné a veselé. Karneval vždy patril medzi obľúbené udalosti v škole.

            Všetci sa naň vždy tešili a pripravovali. V tomto školskom roku sme mali karneval len v rámci oddelenia. Deti sa tešili a chystali si masky.Dňa 23.februára si deti obliekli svoje masky, zahrali sa v nich  sa a čakali na vyhodnotenie.
            1. miesto získal: Jožko Kováč  - Batman
            2. miesto získali: Rado Fonód - Pirát a Sebi Fabian - Silný muž
            3. miesto získal: Niko Kováč – Mimoň

            4. miesto získali: Lacko Keder - Kapitán  a Tiffani Fabianová   - Šmolka.
            Deti sa tešili z výhry a z úspechu svojich vlastnoručne urobených masiek.
            Erika Nyiforová,  vychovávateľka